aroganțe

Sunt în balcon, cu a o ceașcă aburindă de cappuccino și o păturică. Încă nu m-am încălzit. Se anunță o zi frumoasă, dar e umbră și destul de răcoare. Merit un pic de aer, un cer vărgat de nori mai deschiși la culoare decât seninul, verdeața aproape agresivă și mai ales, liniștea întreruptă de ciorile jucăușe. Nu știu de ce păsările astea sunt atât de disprețuite, că doar sunt extrem de inteligente.

Și mi-e bine. Tocmai am comis o aroganță 🙂 A trebuit să mă echipez cu mască, mănuși, declarație și tot tacâmul ca să merg la piață pentru niște verdețuri și …narcise.

Am pus florile într-o vază din ceramică de Horezu pe care o admir pentru imperfecțiunea ei. Pentru că tocmai defectele astea o fac specială. Defectele și culorile, din pigment elementar, din natură.

Încă îmi răsună în minte vorbele aspre la adresa artiștilor, niște pierde-vară, nu-i așa, care nu reușesc să se facă utili, să producă, așa că își pierd timpul evitând maturizarea și responsabilitatea. Aroganțe. Noroc că artiștii sunt inofensivi, altfel ar fi stigmatizați.

Trist.

În natură frumusețea și utilitatea nu se exclud. Ba chiar cred că sunt complementare. De dragul armoniei. La fel și creația umană. Putem trăi fără flori, fără muzică, fără poezie și fără arte frumoase, dar n-am fi oare la închisoare? Niște spirite mai singure, care să zbat să capete puțină energie?

Pentru că frumosul generează energie. Duce la alte stări: contemplație, meditație, bucurie pură. Generează armonie. Poate inconștient.

Frumosul poate fi valorificat în absența frumosului. Ce tare!

Așa că, oameni buni, lăsați frumosul să intre în viața voastră voit. Fiți un pic mai deschiși. Faceți loc pentru un pic de muzică, ieșiți la geam să vedeți norii, copacii înfloriți, zborul liber al păsărilor, și mai ales, zâmbiți! E gratis.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: