o perfectă zi perfectă

De patru luni traversez o perioadă foarte nasoală, all job related. Stres, trezit în mijlocul nopții, tot felul de griji. Dar acum, pentru că e weekend, m-am trezit cu întrebarea asta în minte: cum ar arăta o zi perfectă pentru mine?

Acum vreo zece ani era așa: să stau singură în grădina părinților mei, pe un scaun comod la umba unui nuc, cu un pahar de vin roșu alături și o farfuriuță de bunătăți, să contemplu mireasma unei duminici de mai și să citesc o carte. Îmi rezervasem deja cartea, Alejo Carpentier – “Ritualul primăverii”, vedeam cu ochiii minții cum sorb vinul din pahar în răcoarea dimineții, aproape că salivam la anticiparea plăcerii gustului (interesant, acum când scriu rândurile astea salivez), doar că-mi doream cu ardoare câteva ore în care să nu deranjeze niciun suflet de om. Doar Suria, pisica părinților mei, ar fi avut voie să se tolănească la picioarele mele 🙂

Și mi se părea atât de faină și de modestă dorința asta a mea, încât o povesteam, ca să se bucure și alții. O singură dată m-am încruntat când un prieten a zis că nu, nu e bine așa, mai trebuie și doi negri imberbi să-mi facă vânt cu frunze de palmier. “Vezi-ți de visul tău” .

Și iată că planetele s-au aliniat într-o duminică de Paști și mi s-a îndeplinit dorința. Aproape în întregime. Tot mă mai întrerupea câte cineva, dar în interiorul meu am bifat-o și am păstrat-o.

Acum aș vrea să-mi petrec dimineața pe lac, într-o barcă. Ca recuzită – cer senin, liniște, cafea caldă în termos, sendvișuri în coș, laptopul să scriu texte aici, vreo 27 de grade. Și B., să vâslească ușor în larg, să joace șah online, singuri, liniște și voie bună. Și să petrecem așa, în tăcere și fără griji, măcar vreo două-trei ore. Doar aer curat, fotosinteză și un pic de creativitate.

Realizabil vis, nu-i așa?

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: